Како да изберете една соодветна хидраулична машина за стрижење за производство

JIANGSU MACRO CNC MACHINE Co., Ltd. специјализирана за производство на хидраулични машини за виткање ихидраулични машини за стрижењеза 20 години.Хидрауличната машина за стрижење е опрема што широко се користи во металопреработувачката индустрија и може да се користи за сечење метални материјали со различни дебелини и големини.Постојат два главни типа на хидраулични ножици: хидраулични ножици за нишање и хидраулични ножици за гилотина.Главната разлика меѓу нив е начинот на кој се движи горниот нож.Ајде да зборуваме за разликите и заедништвото помеѓу двата типа хидраулични машини за стрижење произведени од нашата компанија.

h1

Разлика:
1. Различен опсег на употреба
Хидраулични машини за стрижење гилотинаимаат поширок опсег на употреба и се погодни за автомобили, трактори, возен парк, бродови, мотори, инструменти и други индустрии.Тие се исто така погодни за истегнување на различни легирани плочи со висока цврстина.
Хидрауличните ножици за нишање се користат во процеси како што се истегнување, свиткување, истиснување и формирање на метални лимови во електроенергетската индустрија, авијацијата и другите индустрии.
2.Различни начини на движење
Држачот на сечилото на машината за стрижење на хидрауличната гилотина се движи нагоре и надолу.Прави вертикално линеарно движење во однос на долниот нож за да обезбеди стрижење на листот.Искривувањето и деформацијата се мали, исправноста е попрецизна, а точноста е двојно поголема одхидраулична машина за стрижење на греди со замав.
Машината за стрижење на хидрауличниот замав греди има движење во облик на лак.Телото на држачот на алатот на смолкнувањето со замавнувачки сноп е во облик на лак, а точките на лакот се користат за контакт за да се обезбеди исправноста на стрижениот материјал.
,
3. Различни агли на стрижење
Аголот на држачот за алат на машината за стрижење на хидрауличниот сноп за нишање е фиксиран и брзината на смолкнување не може да се прилагоди.
Машината за стрижење од типот на хидраулична гилотина може брзо да го прилагоди аголот со прилагодување на горните и долните низи на цилиндрите за инженерско масло за да се затвори волуменот на маслото во шуплината.Аголот на смолкнување се зголемува, дебелината на смолкнување се зголемува, аголот на смолкнување се намалува, брзината на смолкнување се забрзува, ефикасноста е поголема и виткањето на плочата ефективно се намалува.

h2

Заеднички точки:
1. Машината за стрижење на хидраулични замавнувачки греди и машината за стрижење хидраулична гилотина се напојуваат со хидрауличен систем и се една од потребната опрема за обработка на лим.​
2. Иако главната моќност доаѓа од хидрауличниот систем, електричниот систем е исто така суштински.Бидејќи нема мотор за придвижување на пумпата за масло, хидрауличниот систем не може да работи правилно.
3. Главниот режим на работа на машината за стрижење на хидраулични замавнувачки зрак и машината за стрижење на хидраулична гилотина е стрижење на сечилото, користејќи доволно сила за да се направи сечилото да ја стриже плочата.
4. Главните структури се слични.На секој крај на машината има цилиндар за масло за да го контролира горниот потпирач за алат.
5. Целосно челична заварена структура, сеопфатен третман (стареење со вибрации, термичка обработка) за елиминирање на внатрешниот стрес, има добра цврстина и стабилност;
6. Прифатете напреден хидрауличен систем со добра сигурност.
7. Користете прецизни лизгачки водилни шини за да ги елиминирате празнините на водечката шина и да постигнете висок квалитет на смолкнување.
8. Електричен багаж, рачно фино прилагодување, дигитален дисплеј.
9. Јазот на сечилото се прилагодува преку рачката, а приказот на вредноста на скалата е брз, прецизен и удобен.
10. Правоаголно сечило, може да се користат сите четири рабови за сечење, долг работен век.Аголот на стрижење е прилагодлив за да се намали изобличувањето и деформацијата на плочата.
11. Горниот потпирач за алат има структура наклонета навнатре, што го олеснува бришењето и ја подобрува точноста на работното парче.
→ Со функција за сегментирано сечење;со функција на уред за осветлување
→ Уред за поддршка на заден материјал (опционално).

Значи, како да се избере ахидраулична машина за стрижењепогоден за производство?Едноставно кажано, машината за стрижење на хидрауличната гилотина може да ги пресече плочите со малку поголема прецизност, додека машината за стрижење со замавнувачки сноп е подостапна и лесна за одржување.Ако сакате да исечете подебел лим, препорачуваме да користите машина за стрижење гилотина, додека за потенки листови, можете да користите машина за стрижење со нишалка.

Преку горниот вовед вомашина за стрижење гилотина и машина за стрижење со замавнувачки сноп, веруваме дека имате општо разбирање за разликите помеѓу машината за стрижење МАКРО хидраулична гилотина и машината за стрижење на хидраулична машина за нишање.Ако имате какви било прашања, можете да не контактирате во секое време.Можете да кликнете на веб-локацијата за да не контактирате директно, или можете да не контактирате преку телефон или е-пошта на дното на веб-страницата.Ќе одговориме што е можно поскоро.


Време на објавување: 26.06.2024